BSV_header oranje.png

Over ons

Wie we zijn

bsv_deoosterpoort_beeldmerkdonker-01.png

Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) de Oosterpoort beheert een van de oudste speeltuinen van Groningen voor kinderen in de Oosterpoortwijk en haar aangrenzende wijken. Wij bieden kinderen en ouders een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar de kinderen veilig kunnen spelen. Ook organiseren we leuke activiteiten voor kinderen en ouders.

Vrijwilligers gezocht

Sinds 2010 zijn we een zelfvoorzienende vereniging. Dit vraagt om de inzet van vrijwilligers. Alleen met vrijwilligers kunnen we activiteiten organiseren. Vind jij het leuk om te helpen met sport- of knutselactiviteiten of spelletjes? Of heb je andere dingen waar je goed in bent? Meld je dan aan als vrijwilliger door het formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op!

Het bestuur bestaat uit 7 buurtbewoners, ieder met een eigen rol en taak:

- Arjen Luinenburg (voorzitter)

- Mariëlle van Vondel (secretaris)

- Jan Tammes (penningmeester)

- Carl Legger (tweede penningmeester)

- Anouksa Medas (algemeen bestuurslid)

- Laurinha Kern (algemeen bestuurslid)

- Koos Lap (algemeen bestuurslid)

De vereniging is aangesloten bij de Vereniging Speeltuincentrale Groningen en de Nederlands Unie van Speeltuinorganisaties (NUSO)

Historie

De vereniging kent een lange historie, ze werd opgericht op11 mei 1936. Al sinds die tijd bevindt de speeltuin zich aan de Meeuwerderweg 159 in Groningen. In 1995 dreigde het doek te vallen omdat er weinig animo meer was. Na de harde inzet van een zestal betrokken buurtbewoners groeide de vereniging weer. Sinds 2018 nam het nieuwe bestuur het stokje over.

Opening speeltuin 1936.JPG
logo speeltuin_edited.png