top of page
Kop over ons website def.png

Over ons

bsv_deoosterpoort_beeldmerkdonker-01.png

Buurt- en Speeltuinvereniging (BSV) de Oosterpoort beheert een van de oudste speeltuinen van Groningen voor kinderen in de Oosterpoortwijk en haar aangrenzende wijken. Wij bieden kinderen en ouders een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar de kinderen veilig kunnen spelen. Ook organiseren we leuke activiteiten voor kinderen en ouders.

Vrijwilligers gezocht

Sinds 2010 zijn we een zelfvoorzienende vereniging. Dit vraagt om de inzet van vrijwilligers. Alleen met vrijwilligers kunnen we activiteiten organiseren. Vind jij het leuk om te helpen met sport- of knutselactiviteiten of spelletjes? Of heb je andere dingen waar je goed in bent? Meld je dan aan als vrijwilliger door het formulier in te vullen. We nemen dan contact met je op!

Wie we zijn

Het bestuur bestaat uit 6 buurtbewoners, ieder met een eigen rol en taak:

- Anouska Medas (voorzitter)

- Carl Legger (penningmeester)

- Mariëlle van Vondel (secretaris)

- Jan Tammes (algemeen bestuurslid)

- Henk de Jong (algemeen bestuurslid)

- Laurinha Kern (algemeen bestuurslid)

De vereniging is aangesloten bij de Vereniging Speeltuincentrale Groningen en de Nederlands Unie van Speeltuinorganisaties (NUSO)

Onze vertrouwenspersoon is Ria Legger. Zij is het aanspreekpunt voor iedereen die een melding of klacht heeft over ongewenst gedrag zoals agressie en geweld, seksuele intimidatie/ongewenste intimiteiten, pesten en discriminatie. Je kunt haar bereiken op c.legger@home.nl.

Historie

De vereniging kent een lange historie, ze werd opgericht op11 mei 1936. Al sinds die tijd bevindt de speeltuin zich aan de Meeuwerderweg 159 in Groningen. In 1995 dreigde het doek te vallen omdat er weinig animo meer was. Na de harde inzet van een zestal betrokken buurtbewoners groeide de vereniging weer. Sinds 2018 nam het nieuwe bestuur het stokje over.

Opening speeltuin 1936.JPG
logo speeltuin_edited.png
bottom of page